Forsiden

/ fjern=syn / "Besten vår ville ha ølet veldig sterkt og hadde ofte i litt sukker, han gjekk og kjende på smaken i vekene etter at ølet var halvferdig"

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.



 

Handverk med dyrt resultat: Sander Stana kan pimpe fabrikkvåpen til mot 80.000 kroner

 

SVIN MED BAKTERIAR: Resistente bakteriar funne hos svenske grisar, ifølgje det svenske veterinærinstituttet.

 

OVER TUSEN MILLIARDAR: Den nye EU-satsinga på avkarbonisering gjer at Noreg må kople seg tettare på EU, meiner NHO-sjefen. 

 

LIVET, DØDEN OG DATASPELET: Afterlife er ei sterkt visuell og filosofisk framsyning som eignar seg best for ungdom, og for dei som toler «skjermteater», men som tidvis blir langdryg, skriv Tellef Øgrim.

Naturen kan få eit eige folkepanel: Kva delar av naturspørsmålet er aller vanskelegast?

Ode til ein gamal ost: Reddar mjølkerestane – får 15.000 kroner kiloen

Aktuelle saker